4H 14/10-09

Hej alla glada! I går var det som ni säkert alla vet 4H. :P Det kom lite folk från komunen? som skulle ha möte i naturskolan. När dom ändå var där så gick dom runt och kollade lite på gården. men åter till vad som hände på
4H:

Ledare+ hjälpledare tog in hästarna Edwin, Emma, Nora, Zara, Sota, Donita, Czaika, Solsken och Jackie.
När barnen kom så fick dom borsta lite på hästarna, vi hade upprop och sedan fick grupperna veta vad dom skulle göra denna dag (kväll). Grupp 1 hade lektion bakom ladugården. Allt gick bra vad jag vet förutom att Fanny ramlade av, men som tur var så var det inte så allvarligt. Grupp 3 stack ut och körde, dom använde Czaika och Solsken, vad jag vet gick allt bra men det var tydligen vääldans kallt. Grupp 2, min grupp, hade hand om djuren i dag, getter, kaniner och höns skulle ha mat. När allt var klart med djuren så satte vi oss inne hos kaninerna ett tag och klappade på dem. Sedan kom min skeniala hjärna på en liten samarbetsövning/lek som barnen skulle få gjöra.

Beskrivning av min skeniala lek:
* Alla parar ihop sig 2 och 2.
* En person tar på sig en ögonbindel.
* Den andra perssonen ska leda den "blina" perssonen runt en bana

* Syfte: man ska lära sig att lita på varandra och att samarbeta, den som leder den "blinda" perssonen ska lära sig att förklara på ett tydligt sätt 

Allt gick bra fram tills det att Ina ramlade över några lådor, gjorde illa benet, och har antagligen ett stort fint blåmärke där i dag, men det var nog inte alvarligare än så får vi hoppas!

Vi ses nästa vecka! /Emma och dom andra ledarna på 4H! 

7-10/09

Hej hej alihopa! Jag lovar, jag ska snaart lägga upp bilderna från förra veckans 4H, men jag har bara inte haft tid, mycket skola och stall ;) Men här kommer i alla fall lite om denna veckas 4H, även om det kanske inte är lika roligt att läsa när det inte är några bilder som när det är med bilder :P

Denna onsdag så körde stora gruppen Enya, Edwin, Donita och Doriz (men Denniz på släp). Mellersta gruppen fick rida 2 och 2 på Czaika, Savona och Emma. Efterssom det bara var 5 barn på 3 hästar så fick hjälpledaren Louise rida på Emma också så att det skulle bli jämt. Minsta gruppen hade djuren och lite teori. Allt gick bra med körningen och ridningen, när man kör förbi fårhagen så kommer alla fåren rusande emot oss och dom ser så himmla roliga ut! Tycker inte ni det också?
Det börjar bli väldigt mörkt nu på kvällarna så snart kommer vi att vara inne mer och baka och så. Tänk på att ha med och på er ordentligt med kläder så att ni inte fryser, för då är det svårt att ha roligt!

Tack för denna vecka vi ses näst onsdag! / Emma och resten av ledarna på 4H!

♣♥♦ :D

4H 30/9-09

Hej alihopa! Här kommer inlägget för gårdagens 4H! Det var en väldigt kall kväll och kör och ridgruppen frös en hel del. Lilla grupen red på Sota, Zara, Solsken och Ztina. Mellersta gruppen körde Czaika och Edwin. Vi kom i väg lite sent men det gick bra endå. Sanna gick med med Nikita och Enya körde stora vagnen. Stora gruppen hade djuren och lite teori också.

Bilder kommer snart, jag ska bara ladda upp dom på datorn först ;)

/Emma

RSS 2.0